FAQ

Kan ik een keer meetrainen?

Natuurlijk mag je met ons meetrainen! Je mag altijd drie gratis proeftrainingen volgen. De trainingstijden van de verschillende teams zie je hiernaast. Als je nog verdere vragen hebt, mail dan naar onze secretaris!

Wat is de Lacrosse Introductie Periode (LIP)?

De LIP is een periode waarin iedereen de mogelijkheid heeft om lacrosse uit te proberen en kennis te maken met onze vereniging. De LIP is vanaf de tweede week in september voor 3 weken lang. In deze periode worden trainingen gegeven op maandagen en woensdagen voor alle nieuwelingen. Verder is er iedere week een extra activiteit ingepland, denk aan een spelletjesavond of pubquiz. Voor iedere training eten we samen zodat je snel andere leden kan leren kennen. Aan het einde van de LIP is er het newcomers tournament waar je met je nieuwe team de strijd aan gaat met andere verenigingen. Heb je nog meer vragen over de LIP, stuur dan een mail naar onze secretaris!

Is Domstad Devils alleen toegankelijk voor studenten?

Nee: de Devils waren eerst een studentenvereniging, maar nu niet meer. Lacrosse is voor iedereen en dus mogen alle studenten, afgestudeerden, werkenden en de jeugd bij ons meetrainen!

Wanneer trainen jullie en wanneer zijn de wedstrijden?

Onze trainingsdagen en – tijden kan je hiernaast zien! Het wedstrijdprogramma kan je zien op de website van de Nederlandse Lacrosse Bond. De Devils hebben een heren en twee dames teams, dus voel je vrij om een keertje te komen kijken!

Heeft Domstad Devils ook een jeugdteam?

In het verleden hebben wij een jeugdteam gehad, maar deze hebben we helaas moeten opheffen. Door middel van clinics en social media proberen wij weer kinderen en jongeren enthousiast te maken voor onze mooie sport, zodat we snel weer een jeugdteam kunnen oprichten. Op dit moment spelen enkele jeugdleden al mee met de heren en dames teams. Heb jij of uw kind interesse, mail dan onze secretaris. We kunnen dan samen kijken naar de beste optie van dit moment.

Hoeveel betaal ik aan contributie?

Wij hebben bij de Devils verschillende soorten lidmaatschappen. Je kan bijvoorbeeld een trainingslid worden (188,50-) of een volledig lid (die dus ook wedstrijden speelt (260,-). Alle leden mogen twee keer per week trainen en deelnemen aan de andere activiteiten van de vereniging, zoals borrels.

Studentenkorting

Voltijdstudenten aan een MBO, hogeschool of universiteit kunnen op vertoon van een collegekaart van het huidige collegejaar 40,- euro korting krijgen. Dit geldt alleen bij een volledig lidmaatschap (wedstrijd en trainen) voor een heel seizoen. Een eventuele andere korting op het lidmaatschap (e.g. door LIP deelname) vervalt als de studentenkorting wordt gebruikt.

LIP korting

Nieuwe leden die mee hebben gedaan aan de LIP kunnen het deelnamebedrag van de LIP (30,-) aftrekken van het contributie bedrag.

Waar ligt jullie accommodatie?

Onze club is gevestigd in Overvecht; klik hier voor de precieze locatie!

Wat moet ik allemaal aanschaffen?

Wat je allemaal moet aanschaffen, verschilt per geslacht. Bij de dames heb je in ieder geval een stick en een bitje nodig. Bij de mannen is er iets meer uitrusting nodig, denk aan een stick, een helm, een tok en schouderpads. Echter hebben wij op de club voldoende materiaal liggen om de eerste paar trainingen door te komen! Tijdens de LIP mag je dit materiaal sowieso lenen en daarna heb je de optie om deze spullen voor een jaartarief te lenen, mocht je ze niet zelf willen aanschaffen!

Is lacrosse gevaarlijk?

Het korte antwoord; nee. Net zoals bij elke andere sport kan je blessures oplopen bij lacrosse, maar door de bescherming die je aan hebt gebeurt dit niet vaker dan bij andere sporten.

Ik wil graag lid worden! Waar kan ik mij inschrijven?

Wat leuk dat je lid wilt worden! Als je je wilt inschrijven kan dat door het aanmeldformulier in te vullen! Mocht je je in willen schrijven voor de LIP van 2024, dan kun je wachten tot het inschrijvingsformulier op onze site komt!

Ik ben lid en wil iets declareren bij het bestuur, waar kan dit?

Lees hier wat je precies moet doen!

Waar kan ik het Huishoudelijke Regelement (HR) en de Statuten vinden?

Deze kan je hier vinden!