Gelukkig nieuwjaar! – Samenvatting herfstseizoen

Gelukkig nieuwjaar lieve Devils!

Helaas kunnen we het nieuwe jaar niet meteen aftrappen op het veld, maar we hopen snel weer met zijn allen te kunnen trainen. Via de mail en whatsapp groepen zullen we jullie op de hoogte houden van de nieuwe corona ontwikkelingen en hoe wij (met nodige creativiteit) jullie zo goed mogelijk fit kunnen houden!

Gelukkig hebben we nog mooie herinneringen van het herfstseizoen, waarvan alle wedstrijden door konden gaan! 

Om te beginnen hebben we seizoen 2021-2022 feestelijk afgetrapt met een ontzettend drukke LIP (lacrosse introductie periode), waar we een heleboel mensen enthousiast hebben kunnen maken voor onze mooie sport. Een groot deel van deze groep is ook daadwerkelijk lid geworden. Bij de dames waren dit er zelfs genoeg om een heel nieuw damesteam op te richten: dames 3. 

Heren 2, bestaande uit een combinatie van echte Devils veteranen, brand new rookies, oude jeugdspelers en een paar mannen van de Amersfoort Alligators, waren aan het begin van het seizoen nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. Dit hebben ze echter heel snel opgepakt en ze staan klaar om na de winterstop de sterren van de hemel te spelen. Onze heren van de hoofdklasse begonnen het jaar met wat uitgevallen spelers vanwege blessures en corona, maar wisten desalniettemin de winst te behalen bij de wedstrijden tegen Rotterdam en Tilburg! Bij de Broncos en Delft zullen ze komend seizoen winnen ;).

Vanwege het spiksplinternieuwe damesteam 3, hebben zowel dames 2 als dames 3 opeens een vrij klein team gekregen. Dit was logistiek wat lastiger, maar (met hier en daar leen-speelsters of een 9vs9) hebben beide teams een leuk herfst seizoen achter de rug. Hoewel dames 3 volledig uit nieuwe leden bestaat, doen zij het super goed en hebben ze zelfs al met 13-2 gewonnen van Leiden! Dames 2 had het wat lastiger in hun divisie, maar heeft toch een hoop mooie doelpunten gemaakt, door zowel nieuwe als oude topscorers! En tot slot is ons eerste damesteam het seizoen ongelooflijk goed begonnen. Zij hebben tot nu toe alle wedstrijden gewonnen en drie dames uit dit team staan in de lijst van de 10 topscorers van de dames hoofdklasse van Nederland!

Kortom, het wedstrijd seizoen is verschillend verlopen per team, maar iedereen heeft hard gestreden en ontzettend genoten. Laten we hopen dat we weer snel mogen trainen om eind februari fit de eerste wedstrijden te beginnen!

En mocht je dit nu lezen maar nog geen lid zijn? Meld je aan! Of kom eerst een keer meetrainen. Zoals je ziet willen we heel graag nieuwe dames om een van onze teams te komen versterken! Maar mannen zijn uiteraard ook welkom :).