Lacrosse Olympisch vanaf 2028!

Foto: Cliff Baaij (@SportsinPixel)

Op 16 oktober werd dit door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bevestigd en dus kondigen we met trots aan: lacrosse keert in 2028 in Los Angeles na 120 jaar terug op het Olympische programma.


Lacrosse is ook in Nederland een snelgroeiende teamsport met een spectaculaire, dynamische uitstraling. De combinatie van balvaardigheid, snelheid en tactisch inzicht vraagt van spelers een unieke mix van fysieke kracht en behendigheid. Door die elementen belooft lacrosse een van de meest sensationele sporten van de Olympische Spelen van 2028 te worden.


Momenteel telt Nederland ruim 700 lacrossers. Voor een relatief kleine sport doen zij het opvallend goed op internationaal niveau. Het nationale mannenteam behaalde onlangs een 14e plek op het WK in San Diego. De oranje vrouwen staan 17e op de wereldranglijst en gaan volgende zomer voor een plaats in de Europese top 6. Een goed gedeelte van de Domstad Devils zijn onderdeel van deze teams!

Voor eventuele (pers)vragen, stuur een mail naar gamesecretary@domstaddevils.nl. Een keertje deze toekomstige olympische sport proberen, mail dan naar secretary@domstaddevils.nl !