Wedstrijdverslag Dames 1 – Wageningen 1

Na twee sterke wedstrijden waarin Domstad Devils Dames 1 maar liefst 44 goals heeft gemaakt en geen tegengoals heeft geïncasseerd, was het afgelopen zondag tijd om het op te nemen tegen de nummer vier van vorig seizoen: Wageningen Warriors. Dit team is erg gegroeid het afgelopen jaar en zou wellicht voor de eerste tegendoelpunten kunnen zorgen.

De thuisspelende Warriors hadden groots uitgepakt qua fans en stonden hierdoor bij aanvang van de wedstrijd op een mentale voorsprong. Echter had Utrecht hier geen boodschap aan en maakte Coosje snel het eerste goal. Hoewel de bal redelijk vaak aan de verdedigende kant van Utrecht te vinden was, domineerde Utrecht het spel. Na 25 minuten spelen waren er twaalf goals gemaakt door maar liefst zeven verschillende meiden.

Het eerste tegengoal van het seizoen kwam een paar minuten voor rust. Het schot van nummer 21 van Wagingen veranderde van richting en vloog over de rechterschouder van Hedwig achter in het net. Het tweede tegendoelpunt kwam vrij snel er achteraan. Door een ongelukkig moment van de mvp van de vorige wedstrijd belandde de bal voor goal en werd deze netjes afgemaakt door een speelster van Wageningen.

Na rust herpakte Utrecht zich sterk van haar eerste tegengoals en maakte vijf snelle goals. Wat vooral opviel was de draw-controle aan de kant van Utrecht. Via de draw kwam de bal constant aan de aanvallende kant van Wagingen terecht, waar Mieke deze met één hand uit de lucht viste. Dit tot grote hoorbare frustratie bij de meiden van Wageningen.

Uiteindelijk heeft Utrecht met 23-4 gewonnen. De eerst volgende wedstrijd staat gepland op de laatste speeldag voor de winterstop, 26 november, tegen Keizerstad Kannibalz. Maar gelukkig speelt Heren 1 aankomende zondag tegen Amsterdam in Amersfoort. Kom dus allemaal de mannen van Domstad Devils naar de overwinning schreeuwen.